Μηνιαίες Δράσεις

«Ξεφυλλίζοντας το Ημερολόγιο της Επανάστασης … Σαν σήμερα»: Από τον Μάρτιο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί λαμβάνουν καθημερινά το Ημερολόγιο των ιστορικών και πολιτικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν τη συγκεκριμένη μέρα κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Το υλικό αυτό επιμελούνται οι εκπαιδευτικοί του Τομέα της Ιστορία του Γυμνασίου μας.

«Σημαίες της Επανάστασης του 1821»: Μαθητές και μαθήτριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου φιλοτεχνούν σημαίες των οπλαρχηγών της Επανάστασης και μας τα παρουσιάζουν σε βίντεο.

«Το Χρονολόγιο του 21 μέσα από ιστορικά γεγονότα, κείμενα και εικόνες»: Μαθητές και μαθήτριες της Α΄Γυμνασίου αποτυπώνουν 21 στιγμιότυπα της Ελληνικής Επανάστασης σε ένα διαδραστικό πίνακα.

«Διαδικτυακά Παιχνίδια για το 1821»: Μαθητές και μαθήτριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου φτάχνουν παιχνίδια γνώσεων για την Επανάσταση και διαγωνίζονται μεταξύ τους.

«Αφιέρωμα στις Ηρωίδες του 1821»: Μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου θα μας παρουσιάσουν διαδικτυακά Σχολική Εορτή για την Επέτειο του 1821.