Ψηφιακή Εκπαίδευση στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία»

Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία και όλο το προσωπικό συνεχίζουν τη λειτουργία τους, προσκαλώντας σας αυτή τη φορά στο ανεξάντλητο ταξίδι της γνώσης μέσω διαδικτύου!

Οι μεγάλες δυνατότητες της ψηφιακής μας πλατφόρμας «EnterSchool» του Δημοτικού μας και Lms του Γυμνασίου-Λυκείου μας, αξιοποιούνται καθημερινά στον μέγιστο βαθμό από την ημέρα αναστολής λειτουργίας των σχολείων στο πλαίσιο της συλλογικής μας προσπάθειας, «Μένουμε Σπίτι».

Τα εύχρηστα εργαλεία των EnterSchool, Lms  καθώς και όλων των εκπαιδευτικών εργαλείων που προσφέρει η Microsoft(Teams)  χρησιμοποιούνται προγραμματισμένα είτε με την ασύγχρονη εκπαίδευση, (με ενσωμάτωση μαγνητοσκοπημένου και υποστηρικτικού υλικού), είτε με τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση στην οποία οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον εκπαιδευτικούς μας, αξιοποιώντας την υπηρεσία της τηλεδιάσκεψης (teleconference). Σε αυτή την περίπτωση η διδασκαλία προσομοιάζει με την τυπική διδασκαλία, καθώς η αμφίδρομη επικοινωνία εκπαιδευτή-εκπαιδευομένου υλοποιείται σε «πραγματικό χρόνο».

Όλοι μας οι μαθητές μας από την Α’ Δημοτικού έως και τη Γ’ Λυκείου έχουν πρόσβαση στα μαθήματά τους με ένα κλικ από το σπίτι τους!

 Μένουμε σπίτι με τα παιδιά μας και συνεχίζουμε την Εκπαίδευσή μας!
 

Δείτε απόσπασμα της πρωινής εκπομπής του OpenTV για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία

 

 

 

Εξ αποστάσεως… και τα διαγωνίσματα προσομοίωσης

Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της αναστολής της λειτουργίας των σχολείων ,οι μαθητές του Λυκείου μας ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα των 3ωρων εξετάσεων προσομοίωσης, ενώ από αυτήν την εβδομάδα ακολουθεί και το Γυμνάσιό μας.
Οι μαθητές μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προσέρχονται στις ψηφιακές τάξεις, για τα διαδικτυακά τους διαγωνίσματα. Παίρνουν τα θέματα και ο χρόνος μετράει αντίστροφα…
Οι απορίες θα συζητηθούν στις ψηφιακές τάξεις, ενώ οι βαθμοί θα ανέβουν στο Lms του σχολείου.
Τα διαγωνίσματα προσομοίωσης στοχεύουν στο να τους προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις εξετάσεις και κυρίως να τους εκπαιδεύσουν, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών.

Κατασκευή προβολέα ολογραμμάτων από τους μαθητές του Γυμνασίου στο μάθημα της Τεχνολογίας

 

 

Εργαστήριο Τεχνολογίας: Convid Tool

Τμήμα προγραμματισμού και αλγοριθμικής σκέψης για τους μαθητές μας της Α' και Β' Δημοτικού

 

 

Τμήμα προγραμματισμού και αλγοριθμικής σκέψης για τους μαθητές του Γυμνασίου μας

 

Προγραμματισμός με micro:bit!