Γενικές Πληροφορίες

Eπιστολή προς τους Γονείς

Αγαπητοί γονείς,

Ζούμε σε μια εποχή ρευστή, που χαρακτηρίζεται από την ιλιγγιώδη πρόοδο της τεχνολογίας και την ταχύτατη αλλαγή σε κάθε τομέα της ζωής μας. Οι πληροφορίες ρέουν ακατάπαυστα, η γνώση διογκώνεται και εξειδικεύεται, τα σύνορα χάνουν την αξία τους, η οικονομία προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα, οι αξίες του παρελθόντος αμφισβητούνται, ενώ νέες ιδέες ετοιμάζονται να κατακτήσουν τον κόσμο.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η παιδεία δεν είναι δυνατόν να μένει αμέτοχη, πρέπει να λειτουργεί για τις νέες γενιές σαν φωτεινός φάρος, ένα σταθερό σημείο αναφοράς, αλλά και ένα εφαλτήριο προς τις νέες, ανεξερεύνητες ως τώρα περιοχές.

Στα εκπαιδευτήρια “ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ” αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα των καιρών. Η γνώση που μας προσφέρουν τα 30 χρόνια παρουσίας στα εκπαιδευτικά πράγματα του τόπου μας, υποστηρίζει τις προσπάθειες να προσαρμόζουμε συνεχώς τις δοκιμασμένες αξίες της ανθρωποκεντρικής εκπαίδευσης στις ανάγκες του μέλλοντος.

Δημιουργήσαμε ένα μεγάλο εκπαιδευτικό οργανισμό, με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο, μέχρι το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Κατασκευάσαμε τις καλύτερες κτιριακές υποδομές της Δυτικής Αττικής στο Δάσος Χαϊδαρίου και τις εξοπλίσαμε με τα τελειότερα εποπτικά και όχι μόνο, εκπαιδευτικά μέσα.
Συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους εκπαιδευτικούς από το φροντιστηριακό και τον πανεπιστημιακό χώρο.
Προσαρμόζουμε διαρκώς το πρόγραμμα σπουδών μας, στα πρότυπα των πιο σύγχρονων εκπαιδευτικών και επιστημονικών εξελίξεων.
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και στην εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, χωρίς να παραβλέπουμε την καλλιτεχνική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Στόχος μας είναι (πάντοτε σε απόλυτη συνεργασία μαζί σας) να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αποκτήσουν μια ισχυρή και ολόπλευρη προσωπικότητα. Να κατακτήσουν ουσιαστικά τη γνώση, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα, να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους, να μάθουν να συμβιώνουν ως ώριμοι δημοκρατικοί πολίτες.

Η εμπειρία, η αγάπη μας για τη δουλειά και το παιδί και το υψηλό επίπεδο σπουδών μας βρίσκονται στην υπηρεσία των γονέων και των μαθητών της Δυτικής Αθήνας επί τρεις δεκαετίες.
Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να εκσυγχρονίζουμε τα μέσα
και τις μεθόδους μας, έχοντας πάντοτε σαν πυξίδα την πρωτοπορία στην εκπαίδευση.

Πρωτοπορία σημαίνει: συνεχής αλλαγή, αδιάκοπη προσαρμογή στις σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις και στις νέες κοινωνικές συνθήκες. Για αυτούς τους λόγους η ταχύτατη εξέλιξη των εκπαιδευτηρίων μας συνοδεύεται πάντοτε από καινοτόμες μεθόδους εκπαιδευτικής διαδικασίας και από διαρκή εκσυγχρονισμό του εποπτικού και κτιριακού εξοπλισμού. 1980 Λειτούργησε σε καταπράσινο περιβάλλον στο ΔΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ το…
Στην εποχή των κοσμογονικών αλλαγών, της έκρηξης των γνώσεων και της κρίσης των αξιών, η παιδεία καλείται να παίξει πρωταρχικό ρόλο στις προκλήσεις των καιρών μας. Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ “ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ” ιδρύθηκαν με βαθιά πίστη στη μεγάλη αποστολή του σχολείου. Στο Εκπαιδευτήριο μας με την παρεχόμενη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στοχεύουμε στον 21ο αιώνα.…