Επίσκεψη Υποτρόφων του Fulbright στα Εκπαιδευτήρια «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τις υποτρόφους του ιδρύματος Fulbright, κυρίες Sarah Cornette και Sia Kyriakakos, οι οποίες διδάσκουν Εικαστικά σε σχολεία των ΗΠΑ.

To ίδρυμα Fulbright ξεκίνησε τη δράση του το 1948 με σκοπό να προάγει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών και έκτοτε έχει δώσει εκατοντάδες υποτροφίες σε διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, εκπαιδευτικούς και ερευνητές.

Στο σχολείο μας παρακολούθησαν ένα μάθημα Εικαστικών στο οποίο οι μαθητές κατασκεύασαν τρισδιάστατες μάσκες. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαθεματικό μάθημα Αγγλικής Γλώσσας με θέμα την αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης στην αρχιτεκτονική των ΗΠΑ. Τέλος, εντυπωσιάστηκαν από το μάθημα της Τεχνολογίας στο οποίο οι μαθητές είχαν κατασκευάσει ένα δικό τους Ρομπότ και έναν υπόγειο σταθμό του Μετρό κάτω από ένα τρισδιάστατο αντίγραφο της Ακρόπολης. Οι δύο υπότροφοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου μας από μαθητές – τριες της Γ’ Γυμνασίου και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις υλικοτεχνικές υποδομές και το φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το σχολείο μας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι δύο υπότροφοι συναντήθηκαν με το Γενικό Διευθυντή , κ. Σπύρο Ντάγκα καθώς και τις υπεύθυνες κ. Μακρίνα Τσιμρόγλου και κ. Ελευθερία Πετίνη. Τέλος, συναντήθηκαν με εκπαιδευτικούς και εντυπωσιάστηκαν από το ζήλο και την αφοσίωσή τους καθώς και από την άψογη υποδοχή και φιλοξενία.

Η επιλογή των εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία ως σχολείου πρότυπο για την εκπαιδευτική πρωτοπορία και καινοτομία αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς και ευελπιστούμε σε ανάλογες μελλοντικές συνεργασίες.