Λύκειο - Πληροφορική

Στο Λύκειο καλύπτεται η ύλη του ΥΠΕΠΘ προσανατολισμένη στο πνεύμα των πανελλαδικών ενώ παράλληλα συνεχίζεται και διδασκαλία της ύλης των διπλωμάτων  Cambridge IT Skills Awards.

Στους μαθητές της A' Λυκείου  πραγματοποιείται για εισαγωγή στον προγραμματισμό με την βοήθεια  των εγκεκριμένων από το ΥΠΕΠΘ λογισμικών ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑ και MICRO WORLDS PRO.

Στους μαθητές της Β' Λυκείου έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία  για το πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος "Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον" (ΑΕΠΠ), της τεχνολογικής κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου.

 

Η ΓλωσσοΜάθεια είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον προγραμματισμού. Η γλώσσα που υλοποιεί είναι αυτή που διδάσκεται στα πλαίσια του πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος "Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον" (ΑΕΠΠ), της τεχνολογικής κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου.

Παρόλο που η ΓλωσσοΜάθεια απευθύνεται σε μαθητές της Γ' Λυκείου το επίπεδο και οι γνώσεις των μαθητών μας είναι τόσο υψηλά ώστε μπορούν και κατασκευάζουν προγράμματα τα οποία πραγματικά μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι.

 

Στη Γ' Λυκείου οι μαθητές μας παρακολουθούν φροντιστηριακού τύπου μαθήματα σε ολιγομελή τμήματα ώστε να μη χρειάζεται επιπλέον βοήθεια στο σπίτι αφού οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος είναι υπερδιπλάσιες  από αυτές που προβλέπονται από το υπουργείο.

Η διδασκαλία συμπληρώνεται από πλήθος ασκήσεων και σημειώσεων, καθημερινό έλεγχο της μελέτης του κάθε μαθητή, συχνά διαγωνίσματα καθώς και τρίωρα επαναληπτικά διαγωνίσματα τις Κυριακές.