loader image
logo-ekpaideutiria-nea-paideia

6+1 λόγοι για να επιλέξετε το Δημοτικό μας

Στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία», προσφέρουμε στα παιδιά ό,τι καλύτερο για το μέλλον τους. Τα 40 χρόνια, συνεχούς δυναμικής παρουσίας στο χώρο της εκπαίδευσης, παρέχουν την πολύτιμη εμπειρία για να σχεδιάζουμε καλύτερα το μέλλον των μαθητών μας.

Ο χάρτης της επιτυχίας μας στηρίζεται
σε 6 +1 βασικούς πυλώνες:

Το σχολείο είναι – μετά την οικογένεια – το πιο σημαντικό περιβάλλον με το οποίο το παιδί έρχεται σε επαφή και το οποίο επιδρά στην κοινωνικο-συναισθηματική του ανάπτυξη. Στη «Νέα Παιδεία» παρέχουμε ένα υπερσύγχρονο και ελκυστικό περιβάλλον, που κάνει το κάθε παιδί να αισθάνεται το σχολείο σαν το δεύτερο σπίτι του.

Παρέχουμε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, μέσα από το οποίο προωθείται η ολόπλευρη ανάπτυξη κάθε παιδιού ξεχωριστά. Τα κτήρια μας είναι εξ αρχής σχεδιασμένα τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και εργονομίας.

Στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» θεωρούμε ως πρώτιστο καθήκον μας την ασφάλεια των μαθητών τόσο εντός, όσο και εκτός σχολείου. Παράλληλα ακολουθούμε όλες τις ενδεδειγμένες από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) οδηγίες προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στο σχολείο και στη χώρα μας.

Στη «Νέα Παιδεία» σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε πως κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή και αυτόνομη προσωπικότητα. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι ανάλογη πρέπει να είναι και η εκπαίδευση που του παρέχεται. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η καλλιέργεια των δυνατοτήτων όλων των μαθητών μας και η προσήλωση στις ιδιαίτερες μαθησιακές τους ανάγκες.

Καλλιεργούμε την προσωπικότητα κάθε μαθητή μας ξεχωριστά και τον εφοδιάζουμε με γνώσεις, δεξιότητες και αξίες που θα του φανούν χρήσιμες σε όλη του τη ζωή.

Βασικό μας μέλημα είναι το χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης με τους μαθητές μας και η συνεχής υποστήριξή τους, προκειμένου να ενισχύσουμε και να διευκολύνουμε την επίτευξη των στόχων τους.

«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν αναφερόταν στον Αριστοτέλη, από τον οποίο έλαβε την κλασική του Παιδεία.

Οι εκπαιδευτικοί μας διαθέτουν γνώσεις, δεξιότητες και αξίες και ξεχωρίζουν για το πάθος και τη διάθεση τους για συνεχή βελτίωση. Παρακολουθούν προγράμματα επιμόρφωσης που αφορούν σε νέες διδακτικές μεθόδους, σε ψυχοπαιδαγωγικές πρακτικές και στη χρήση νέων τεχνολογιών, με στόχο τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του σύνθετου εκπαιδευτικού έργου.

Οι δάσκαλοι του Σχολείου μας είναι έμπειροι επαγγελματίες, επιστήμονες και παιδαγωγοί. Στέκονται κοντά στους μαθητές, καλλιεργούν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους, τους καθοδηγούν με στόχο την επίτευξη ακαδημαϊκής αριστείας και την εκπλήρωση των προσωπικών τους στόχων.

Το Σχολείο μας διαθέτει υψηλό τεχνολογικό εξοπλισμό στις αίθουσες διδασκαλίας του, ενώ παράλληλα, δίνει μεγάλη έμφαση στην αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων, υπολογιστικών προγραμμάτων και υπηρεσιών για την προετοιμασία και διαχείριση του εκπαιδευτικού έργου και για την τεχνολογική εκπαίδευση των μαθητών του.

Εργαζόμαστε συστηματικά για την εκπαίδευση των μαθητών μας καθώς και για την κατανόηση και χρήση των εργαλείων αυτών. Επενδύουμε στην έρευνα και εισάγουμε καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας και εκπαίδευσης.

Οι μαθητές μας σημειώνουν κάθε χρόνο σημαντικές επιτυχίες στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλωμάτων Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής, ενώ αποσπούν διακρίσεις σε Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς (Μαθηματικών, Φυσικής, Ρομποτικής, Ζωγραφικής κ.α.) και σε αθλητικούς σχολικούς αγώνες.

Είμαστε υπερήφανοι, τόσο για τις επιτυχίες των μαθητών μας, όσο και για τη συνεχή εξέλιξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους και τη συνεχή αναζήτηση της αριστείας.

Η σημαντικότερη παροχή μας – ήταν και θα παραμένει – η έμπρακτη αγάπη για τα παιδιά μας. Κάτι που θα το νιώσετε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, μέχρι και την αποφοίτησή των παιδιών σας.