loader image
logo-ekpaideutiria-nea-paideia

After
School

Κάντε ξεχωριστό το απόγευμα των παιδιών σας.
Επιλέξτε την afterschool δραστηριότητα,
που πραγματικά τους ταιριάζει.

H Βιταμίνη της Μουσικής είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, γιατί διεγείρει την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα παιδιά και καλλιεργεί τη δημιουργική τους πλευρά.

Τα προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής πραγματοποιούνται εντός των σχολικών εγκαταστάσεων από έμπειρους Μουσικοπαιδαγωγούς καιΜουσικούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ειδικά προσαρμοσμένο στο ηλικιακό group κάθε τμήματος.

Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα με τρόπο, που να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή όλων των παιδιών του τμήματος, να τα ωθούν να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους με τρόπο διασκεδαστικό και παιγνιώδη και να κατακτήσουν τις δεξιότητες της λεπτής κινητικότητας, της αδρής κινητικότητας, της λεκτικής αντιληπτικής και της λεκτικής εκφραστικής ικανότητας.

Το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί βασικό κομμάτι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου. Είναι μια θεατροπαιδαγωγική μέθοδος που στοχεύει στην ψυχική αρμονία των παιδιών και στην αλληλεπίδραση στην ομάδα, βελτιώνοντας έτσι τις μεταξύ τους κοινωνικές σχέσεις. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα και αυθόρμητα, δραματοποιούν γεγονότα από τον κόσμο της φαντασίας ή αναπλάθουν την πραγματικότητακαι μαθαίνουν να κατανοούν τα δικά τους συναισθήματα καθώς και τα συναισθήματα των άλλων.

Το θεατρικό παιχνίδι πραγματοποιείται εντός των σχολικών εγκαταστάσεων, στο Θεατράκι του Σχολείου, από Παιδαγωγούς με σπουδές και εμπειρία στη θεατρική αγωγή.

Η καινοτόμος δραστηριότητα «Μικροί Επιστήμονες» στοχεύει στην ομαλή είσοδο των παιδιών στον μαγικό κόσμο της επιστήμης και των πειραμάτων με τρόπο διασκεδαστικό, βιωματικό και ευχάριστο. Μέσα από τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα τα παιδιά αποκτούν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να μπορούν να κατανοούν και να αφομοιώνουν τη νέα γνώση.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Σύγχρονο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Σχολείου μας από Νηπιαγωγούςπου έχουν επιμορφωθεί στην εφαρμογή πειραματικών ασκήσεων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών προσχολικής ηλικίας σε θέματα υγιεινής διατροφής.

Οι μικροί μας chefs μπαίνουν στην Κουζίνα του Σχολείου μας, φορούν σκούφους και ποδιές και μαθαίνουν να μαγειρεύουν εύκολες και υγιεινές συνταγές, με τη βοήθεια Παιδαγωγών που έχουν επιμορφωθεί σε θέματα Διατροφικής Αγωγής και Αγωγής Υγείας.

Έτσι τα παιδιά, όχι μόνο δημιουργούν τα δικά τους εύγευστα σνακ και γλυκά αλλά διδάσκονται βασικούς κανόνες υγιεινής στην κουζίνα και εκπαιδεύονται κατάλληλα, ώστε να κάνουν συνειδητά τις σωστές διατροφικές επιλογές.

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι μια καινούργια επιστήμη στην οποία συνδυάζονται στοιχεία ανάπτυξης λογισμικού, τεχνητής νοημοσύνης και μηχανολογίας. Συνδέεται άρρηκτα με την εκπαίδευση STEM, καθώς αξιοποιεί σε όλο της το εύρος την Τεχνολογία και τα Μαθηματικά.

Τα ρομπότ παράλληλα,αποτελούν έναν φανταστικό τρόπο για να κατακτήσουν τα παιδιά φυσικές δεξιότητες, να αναπτύξουντην αντίληψη του χώρου, να αποκτήσουν καλές κινητικές ικανότητες και πρακτική κατανόηση των δεξιοτήτων μηχανικής (engineering skills).

Τα «Ρομποτάκια εν δράσει» είναι ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο από εμάς και απευθύνεται σε πολύ μικρά παιδιά. Διεξάγεται από εξειδικευμένους Παιδαγωγούς -Προγραμματιστές στο Εργαστήριο Ρομποτικής του Σχολείου, εστιάζει στην ομαδική εργασία και συμβάλλει στην ανάπτυξη λογικής σκέψης και δεξιοτήτων προγραμματισμού. Ενθαρρύνει τη δημιουργική σκέψη, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την πρωτοβουλία στην επίλυση προβλημάτων.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει δύο δραστηριότητες: την Κηπουρική και την Ανακύκλωση μέσα από την Τέχνη.

Η Κηπουρική πραγματοποιείται στον αύλειο χώρο του Σχολείου, όπου υπάρχει λαχανόκηπος και ανθόκηπος. Οι μικροί μας κηπουροί, με τη βοήθεια των Παιδαγωγών και του Κηπουρού μας αναλαμβάνουν το φύτεμα διαφόρων καλλωπιστικών φυτών και μυρωδικών. Η επαφή με το «πράσινο» προσφέρει στα παιδιά ποικιλία περιβαλλοντικών ερεθισμάτων, που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία, στην ανάπτυξη της αισθητηριακής τους επεξεργασίας και του πειραματισμού, στη βελτίωση των κινητικών τους δεξιοτήτων, στη συναισθηματική ηρεμία, στην καλλιέργεια της υπευθυνότητας και της κοινωνικότητάς τους. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες μαθαίνουν να αγαπούν και να φροντίζουν τη φύση.

Η αξία της Ανακύκλωσης ως στάσης ζωής μαθαίνεται στα μικρά παιδιά κυρίως μέσα από την Τέχνη. Μέσα από το παιχνίδι και το κουκλοθέατρο τα παιδιά διδάσκονται βασικές αρχές και τρόπους ανακύκλωσης και συνειδητοποιούν σταδιακά,από μικρή ηλικία, τηνπροσωπική τους ευθύνη για την προστασία του πλανήτη. Όλα αυτά και πολλά ακόμα, μέσα από πρωτότυπες κατασκευές με χαρτί, καπάκια, μπουκάλια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

Στο αγγλόφωνο τμήμα τα παιδιά έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά με την αγγλική γλώσσα και κουλτούρα. Στόχος του προγράμματος είναι η βιωματική εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας με τη βοήθεια της μιμητικής και των χειρονομιών, με αγγλικά επιτραπέζια παιχνίδια, τραγουδάκια, παραμύθια και ποικίλες διαδραστικές δραστηριότητες.

Στα τμήματα διδάσκουν εκπαιδευτικοί που έχουν την αγγλική μητρική τους γλώσσα και διαθέτουν πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Στα τμήματα διδάσκουν Εκπαιδευτικοί που έχουν την αγγλική ως μητρική τους γλώσσα, με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Με τους παραδοσιακούς χορούς τα παιδιά μας μαθαίνουν τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα και τους χορούς όλης της Ελλάδας διατηρώντας ζωντανό το στοιχείο της λαϊκής παράδοσης του τόπου μας. Οι παραδοσιακοί χοροί συμβάλλουν στην ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού, την κοινωνικοποίησή του και τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας, ενώ ενισχύουν τη σωματική άσκηση και την καλή ισορροπία.

Η διδασκαλία των Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών πραγματοποιείται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου από έμπειρους χοροδιδασκάλους. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, οι ομάδες χορού μας εκπροσωπούν το σχολείο μας σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς, με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικέςδιακρίσεις.

Σε όλα τα παιδιά αρέσουν τα παραμύθια. Άλλοτε με δράκους και ιππότες και άλλοτε με πρίγκιπες και πριγκίπισσες.

Μικροί και μεγάλοι γνωρίζουμε τους διασημότερους ήρωες των κλασικών παραμυθιών. Τι θα γινόταν όμως αν ένα παραμύθι δανειζόταν ήρωες από διαφορετικά παραμύθια; Για παράδειγμα, αν στο ίδιο παραμύθι “συμπρωταγωνιστούσαν” η Χιονάτη και ο Πινόκιο, τα τρία γουρουνάκια και η Σταχτοπούτα;

Θα γινόταν αυτό που απολαυστικά ονομάζουμε… μια νόστιμη παραμυθοσαλάτα!

Μέσα από αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα, τα παιδιά, με ισχυρότερο «όπλο» τη φαντασία τους, μεταμορφώνονται σε «ήρωες» των δικών τους παραμυθιών, συμμετέχουν ενεργά σε ποικίλες δραστηριότητες, δημιουργούν το δικό τους παραμύθι είτε «διαβάζοντας» τις εικόνες πουτους δίνονται, είτε ζωγραφίζοντας τους αγαπημένους τους ήρωες. Στη συνέχεια αυτοσχεδιάζουν και αφηγούνται την ιστορία με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από Παιδαγωγούς με σπουδές και εμπειρία στη Θεατρική Αγωγή.

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι – άθλημα που απαιτεί συγκέντρωση και υπομονή. Η επαφή των παιδιών με το σκάκι συντελεί στην οξυδέρκεια της σκέψης και στην προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας.

Τα παιδιά μαθαίνοντας τις βασικές τεχνικές του βελτιώνουν τημνήμη τους, εφαρμόζουν στρατηγικές και αναπτύσσουν τη νοητική τους ικανότητα.

Τα μαθήματα σκακιού πραγματοποιούνται από έμπειρους Προπονητές και οι μικροί μαθητές απολαμβάνουν τα σημαντικά οφέλη του, με έναν διασκεδαστικό τρόπο.

Η αντισφαίριση είναι ένα δημοφιλές άθλημα που απαιτεί αυξημένη δραστηριότητα, οδηγεί σε ενδυνάμωση των άνω και κάτω άκρων και αύξηση της αντοχής, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει τον γενικόσυντονισμότου σώματος και την όξυνση των αντανακλαστικών. Το minitennis αναπτύσσει την πειθαρχία και βοηθά την πνευματική απόδοση των παιδιών προσχολικής ηλικίας, τα οποία ανάμεσα στα άλλα διδάσκονται αξίες, όπως η ευγενής άμιλλα, η συνεργασία και η φιλία.

Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται σε μικρά γκρουπ υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένου Προπονητή και η εκμάθηση παρέχεται μέσα από πλούσιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Παιδικές ρακέτες, χρωματιστά μπαλάκια, όλα προσαρμοσμένα στην ηλικία τους, δίνουν το έναυσμα για εξαιρετική άσκηση μέσα από ατελείωτο παιχνίδι.

Το παιχνίδι στην προσχολική ηλικία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής και καθημερινότητας του παιδιού. Το ποδόσφαιρο αναπτύσσει τον συντονισμό στις κινήσεις και δημιουργεί τις συνθήκες, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά πλούσιες κινητικές εμπειρίες.

Προσφέρει ένα γερό και ευλύγιστο μυϊκό σύστημα και γερά οστά, ενώ το τρέξιμο που περιλαμβάνεται στην προπόνησή του, εγγυάται την καλή φυσική κατάσταση των παιδιών. Το ποδόσφαιρο διδάσκει την πειθαρχία, τη συνεργασία μεταξύ των παικτών για το καλό της ομάδας, όπως και τη σωστή διαχείριση της ήττας. Το παιδί μαθαίνειότι η πραγματική ουσία βρίσκεται στη χαρά της συμμετοχής και ότι η νίκη δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός.

Το μπάσκετ έχει πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και πνευματική υγεία, αλλά και τη φυσική κατάσταση του παιδιού. Βοηθά στη σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματός του και γυμνάζει ισομερώς το σώμα.

Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να πειθαρχούν σε κοινώς αποδεκτούς κανόνες, αναπτύσσοντας τις αξίες της ομαδικότητας, της αυτοπειθαρχίας και του αλληλοσεβασμού. Μαθαίνουν να προσπαθούν για τη διάκριση, αλλά ταυτόχρονα να αποδέχονται τη νίκη και την ήττα με σεμνότητα. Διδάσκονται τον σεβασμό προς τον αντίπαλο και συνειδητοποιούν πως η ήττα δεν είναι αποτυχία, αλλά μια αφετηρία για μια εκ νέου προσπάθεια.

Η ενασχόληση με την κολύμβηση αποτελεί μια πολύ καλή μορφή άσκησης για τα παιδιά κάθε ηλικίας, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και συμβάλλει στην αρμονική σωματική ανάπτυξη.

Το μάθημα της κολύμβησης πραγματοποιείται στο Κολυμβητήριο των Εκπαιδευτηρίων μας, το οποίο είναι κλειστό και θερμαινόμενο (24°C) όλο τον χρόνο. Διαθέτει σύγχρονο σύστημα ιονισμού και συντηρείται καθημερινά, από την εταιρία OSMO(καθαρισμός και έλεγχος ποιότητας νερού).

Οι συνεδρίες είναι ολιγομελείς και πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία έμπειρων και Πιστοποιημένων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στην Κολύμβηση και τη Ναυαγοσωστική. Στα αποδυτήρια τα παιδιά συνοδεύονται από ομάδα συνοδών-βοηθών, που διασφαλίζουν την ασφάλεια, την υγιεινή και τη σωστή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών.

To TaeKwonDo είναι μια παραδοσιακή κορεατική πολεμική τέχνη, η μοναδική που περιλαμβάνεται στα Ολυμπιακά αθλήματα. Προσφέρει ένα δυνατό και ευλύγιστο μυϊκό σύστημα αλλά και πειθαρχημένο μυαλό. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον χώρο και το σώμα τους σε αυτόν, αποκτούν ισορροπία και δύναμη, ενισχύουν και αναπτύσσουν την ευλυγισία τους.

Συγχρόνως το TaeKwonDo βοηθά στην ανάπτυξη και καλλιέργεια του πνεύματος, καθώς επίσης και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού, το οποίο αποκτά αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο σώματος και πνεύματος, επιμονή και προσήλωση στον στόχο και στη συνεχή προσπάθεια, αυτοπεποίθηση, ευγενή άμιλλα και ομαδικότητα.

Το μάθημα του TaeKwonDo διδάσκεται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου από Πιστοποιημένους Προπονητές.

Ο κλασσικός χορός αποτελεί τη βασική χορευτική παιδεία, που διδάσκει την καλαισθησία, τη χάρη και τη σωστή τοποθέτηση του σώματος.

Μέσα από το μπαλέτο το παιδί μαθαίνει να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του και να κυριαρχεί στον ίδιο του τον εαυτό. Κύριος στόχος είναι, μέσα από το παιχνίδι, να διδαχθεί το παιδί την πειθαρχία, τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Μέσα από απλές και εύκολες ασκήσεις, θα βελτιώσει τον ρυθμό και την κίνησή του και θα μάθει να εκτελεί οδηγίες, να ευθυγραμμίζει το κορμί του και να προσαρμόζει τις κινήσεις του σύμφωνα με τη μουσική και τον ρυθμό.

Το μάθημα του μπαλέτου διδάσκεται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου από Δασκάλες Χορού,με πολυετή εμπειρία.

Τα αθλήματα αυτά εξασφαλίζουν έντονη κίνηση, δράση και δημιουργούν χαρούμενα παιδιά με θάρρος, τόλμη, δύναμη και αντοχή.

Στόχος τους είναι η σωματοδόμηση, η ενδυνάμωση, η ευεξία και η ανάπτυξη της επιδεξιότητας του κάθε παιδιού.

Οι μικροί αθλητές «παίζοντας» αρχικά με τα γυμναστικά όργανα, αναπτύσσουν τις ψυχοπνευματικές και σωματικές τους δεξιότητες. Κύριο μέλημα των Προπονητών μας είναι η σωστή και προοδευτική εκμάθηση των βασικών ασκήσεων, καθώς και η διασκέδαση και ψυχαγωγία των παιδιών.