loader image
logo-ekpaideutiria-nea-paideia

Αθλητισμός

Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

1.ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Α. Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία προάγει ένα δημιουργικό πλαίσιο-ασπίδα για την σωματική υγεία, την πνευματική ισορροπία αλλά και την ψυχική ευεξία των μαθητών μας. Το αναλυτικό πρόγραμμα της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο μας αποσκοπεί να αναπτύξει ισόρροπα και αρμονικά τις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές δυνάμεις των μαθητών και να τους κατακτήσει ικανούς να ενταχθούν αρμονικά κ ωφέλιμα στο κοινωνικό σύνολο. Περιλαμβάνει εκτός από την αγωγή του σώματος και την αγωγή και άλλων παραμέτρων της ανθρώπινης προσωπικότητας. Έτσι επιμέρους στόχοι του αναλυτικού προγράμματος είναι ο κινητικός, ο βιολογικός-υγιεινός, ο βιωματικός, ο κοινωνικός-ηθικός και ο πνευματικός-γνωστικός. Οι παραπάνω στόχοι έχει διαπιστωθεί ότι έχουν επιτευχθεί στην ιστορία των εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία κ έχουν υποστηριχθεί με ένα πλήθος δράσεων κ πολιτισμικών, αθλητικών εκδηλώσεων, πρωτοποριακών για την εκπαίδευση.

Γίνεται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας προγραμμάτων παρέμβασης σε θέματα υγείας ώστε οι μαθητές μας να αποκτήσουν τέτοια συμπεριφορά στο τρόπο ζωής κ διατροφής τους ,που να επηρεάζει θετικά την υγεία τους, ψυχικής και σωματικής ,σε μακροχρόνια βάση.

Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής άλλαξε κ προσαρμόστηκε μέσα από την διαδικτυακή εκμάθηση καταρχήν, με διδασκαλία γνώσεων κ βιωμάτων τη περίοδο αυτή ,παρακινώντας τους μαθητές να αναπτύξουν συνήθειες για δια βίου άσκηση και σωστή υγιεινή διατροφή. Το μοντέλο ” άσκηση για υγεία ” υιοθετείται κ έρχεται να εφοδιάσει τους μαθητές με θετική στάση ως προς την άσκηση για την διαφύλαξη της υγείας. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, έχοντας κατά νου το γεγονός ότι η σχολική φυσική αγωγή είναι το κυριότερο μεταφορικό μέσο για να προαχθεί η υγεία κ να αυξηθεί η φυσική δραστηριότητα σε νέους ανθρώπους ,γνωρίζοντας οτι η άσκηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη παχυσαρκία, να μειώσει το κίνδυνο πρόκλησης καρδιαγγειακών νοσημάτων και τέλος θεωρώντας ότι ένας από τους στόχους της φυσικής αγωγής είναι να προετοιμάσει τους μαθητές για μια φυσιολογική φυσική δραστηριότητα για όλη τη διάρκεια της ζωής τους με απώτερο στόχο την δημόσια υγεία, θεωρούμε ότι η γενική φιλοσοφία και οι στόχοι του μοντέλου Φυσικής Αγωγής “άσκηση και υγεία ” είναι η εξέλιξη κ ενισχύει το πρόγραμμα σπουδών της Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού των εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία.

2.ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Οι μαθητές χωρίζονται ανάλογα την αξιολόγηση αλλά και τα ιδιαίτερα ταλέντα τους στους παρακάτω ομίλους εκπαίδευσης.

Διδάσκουν οι καθηγητές φυσικής αγωγής των εκπαιδευτήριων με ιδιαίτερη ειδικότητα καθώς και προπονητές -συνεργάτες των αθλημάτων.

Όμιλοι:

Παραδοσιακών χορών, Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Κλασικός αθλητισμός, Σκάκι, Χάντμπολ, Τένις, Ρυθμικής και Ακροβατικής Γυμναστικής.

3.ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Α.Σ.Ι.Σ (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων)-ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.

Τα εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία είναι από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του Α.Σ.Ι.Σ όπου συμμετέχουν τα πιο ιστορικά παραδοσιακά ιδιωτικά σχολεία.

Οι μαθητές μας εντάσσονται στις σχολικές ομάδες των εκπαιδευτήριων και συμμετέχουν από Νοέμβριο έως Απρίλιο σε 10 πρωταθλήματα του Α.Σ.Ι.Σ στις παρακάτω αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις. (δυο από τις διοργανώσεις διεξάγονται παραδοσιακά στις αθλητικές και πολιτιστικές  εγκαταστάσεις του σχολείου μας ,όπου και φιλοξενούμε τα 20 σχολεία τα σαββατοκύριακα)

Φεστιβάλ ελληνικών παραδοσιακών χορών

Πρωτάθλημα μπάσκετ 

Τουρνουά βόλεϊ

Τουρνουά αντισφαίρισης

Φεστιβάλ γενικής γυμναστικής.

Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Συναντήσεις κολύμβησης και πόλο

Συναντήσεις κλασικού αθλητισμού

Ανώμαλος δρόμος

Ποδηλατικός δρόμος

4.ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Λειτουργούν με ειδική αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ τα παρακάτω ολυμπιακά αθλήματα σε απογευματινή και βραδινή ζώνη για τους μαθητές μας που θέλουν να καλλιεργήσουν ιδιαίτερα ταλέντα και επιδεξιότητες υψηλού επιπέδου.

Μαθητές-τριες αθλητές του συλλόγου έχουν διακριθεί σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Taekwondo
Αγωνιστική αεροβική γυμναστική
Ενόργανη γυμναστική
Ρυθμική γυμναστική
Γυμναστική για όλους
Cheerleding akrobatic

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ SITE www.asnp.gr

Αθλητισμός