Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία μέσα από το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΣυνΔΡΑΜΩ» αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, υλοποιούν δράσεις προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Οι μαθητές μας, με την ενεργό συμμετοχή τους στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων παίρνουν αληθινά «μαθήματα ζωής». Με τρόπο βιωματικό και δημιουργικό συνδέονται με την κοινωνία, κατανοούν το ρόλο τους ως υπεύθυνοι πολίτες και μαθαίνουν να νοιάζονται για τους άλλους.

Η χαρά της προσφοράς, η αξία του εθελοντισμού, η έμπρακτη φιλανθρωπία, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η συνεργασία και η ενσυναίσθηση είναι μερικές από τις αξίες και τις δεξιότητες που καλλιεργούνται στους μαθητές μας μέσα από το Πρόγραμμα «ΣυνΔΡΑΜΩ».

1.ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR

Το «Χριστουγεννιάτικο Bazaar» αποτελεί θεσμό των Εκπαιδευτηρίων εδώ και 35 χρόνια. Οι μαθητές με τη συμμετοχή τους στις πλούσιες πολιτιστικές κι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να αυτοσχεδιάσουν, να ψυχαγωγηθούν και να προσφέρουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός των Εκπαιδευτηρίων μεταδίδει κάθε χρόνο το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων, το μήνυμα της ανιδειοτελούς αγάπης και της προσφοράς στον άνθρωπο.

Ο βασικός σκοπός του Bazaar είναι φιλανθρωπικός, καθώς στοχεύει στην ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων, προκειμένου το Σχολείο να στηρίξει με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», την «Κιβωτό του Κόσμου», την «Γέφυρα Ζωής Α.με.Α», το «Χατζηκυριάκειο ίδρυμα Παιδικής Προστασίας», το «Χριστοδούλειο Ίδρυμμα Φροντίδας μικρών κοριτσιών», την «Φλόγα» κ.α.

Τα  Εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, με τη συμβολή των μαθητών-τριών ενισχύουν κάθε χρόνο το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Χαϊδαρίου κι άλλων οικείων Δήμων με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Οι ίδιοι οι μαθητές παραδίδουν τις προσφορές στον Δήμο και βιώνουν τη χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Kάθε χρόνο, από 10 Ιανουαρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, τα Εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ συνεχίζουν μία σπουδαία πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2012 και επαναλαμβάνεται με μεγάλες επιτυχίες. Πρόκειται για την ίδρυση και τη λειτουργία Τράπεζας Αίματος στο «Αττικό Νοσοκομείο».

Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Διδακτήριο Γυμνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Εθελοντική Αιμοδοσία με τη συμβολή ιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Αττικόν.

Από την πρώτη κιόλας χρονιά, που η πρωτόγνωρη πανδημία COVID – 19 «χτύπησε» τη χώρα μας, τα Εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, συναισθανόμενα την κοινωνική τους ευθύνη έσπευσαν να συνδράμουν με κάθε τρόπο. Στο πλαίσο αυτό, μαθητές-τριες του Σχολείου μας κατασκεύασαν “Aσπίδες κατά της COVID -19 “ στο Εργαστήριο Τεχνολογίας του Σχολείου μας χρησιμοποιώντας 3d Printer. Οι Ασπίδες προσφέρθηκαν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Αττικού Νοσοκομείου.

Τα Εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ προσφέρουν κάθε χρόνο Υποτροφίες Αριστείας σε μαθητές της Α΄ Λυκείου. Οι μαθητές επιλέγονται κατόπιν γραπτής δοκιμασίας στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Για την τελική επιλογή των υπότροφων λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι μαθητές -τριες των Εκπαιδευτηρίων ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, με πρωτοβουλία των 15μελών  μαθητικών συμβουλίων Γυμνασίου – Λυκείου συμμετέχουν στις δράσεις και στο έργο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ’ΑΣΤΡΑ» – ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ειδικότερα,καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς  συλλέγουν και αποστέλλουν πλαστικά καπάκια, τα οποία ανακυκλώνονται και τα χρήματα που συγκεντρώνονται, επιστρέφονται ξανά πίσω στην κοινωνία υπό τη μορφή στοχευμένης βοήθειας εκεί που χρειάζεται (π.χ. αγορά αναπηρικού αμαξιδίου).

Οι μαθητές μας είναι υπερήφανοι, καθώς με τα δικά τους καπάκια κάνουν όχι μόνο μια πράξη οικολογίας, μια πράξη αγάπης προς το περιβάλλον, αλλά και μια πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Χάρισέ το! Βοήθησε κι εσύ!

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» στηρίζουν τα παιδιά της Ουκρανίας με την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, που θα αποσταλεί στην Ουκρανία μέσω του Ερυθρού Σταυρού.

Οι μαθητές μας συγκέντρωσαν κουτιά γάλα εβαπορέ και κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, φάρμακα και υγειονομικό υλικό και παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου για να γίνει η προώθηση στα παιδιά της Ουκρανίας.

Με μεγάλη χαρά κι ενθουσιασμό οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία παρέδωσαν σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 σε εκπρόσωπο της UNESCO 170 λαμπάδες για παιδιά άπορων οικογενειών εν όψει της Ανάστασης του Θεανθρώπου.
 
Μέσα από μία ακόμη δράση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΣυνΔΡΑΜΩ» των Εκπαιδευτηρίων μας, οι μαθητές -τριές μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά της προσφοράς και να κατανοήσουν το ρόλο τους ως υπεύθυνοι πολίτες που νοιάζονται έμπρακτα για τους συνανθρώπους τους.

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία», σε συνεργασία µε τις ερασιτεχνικές θεατρικές οµάδες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελµατικού Γυµνασίου &Λυκείου Πάτρας και των µαθητών και αποφοίτων του 19ου Γυµνασίου Πάτρας ανέβασαν, την Παρασκευή, 4 Νοεµβρίου 2022 (ώρα 12.30) στο θέατρο του Γυµνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων (Νεφέλης 1, Αφαία Χαϊδαρίου) την παράσταση «524 χιλιόµετρα όνειρα». Το έργο αναφέρεται στον Φειδιππίδειο Άθλο που πραγµατοποίησε η µεγάλη µαραθωνοδρόµος, Μαρία Πολύζου, διανύοντας 524 χιλιόµετρα (Αθήνα-Σπάρτη, Σπάρτη – Τύµβο Μαραθώνα) µε αφορµή τη συµπλήρωση 2.500 ετών από τη µάχη του Μαραθώνα.

Η Μαρία Πολύζου είναι το γυναικείο πρόσωπο του µαραθωνίου δρόµου στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε µαραθώνιο δρόµο Ολυµπιακών Αγώνων (Ατλάντα, 1996), κατέχει µέχρι και σήµερα το Πανελλήνιο ρεκόρ στον µαραθώνιο δρόµο και την καλύτερη ελληνική επίδοση στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στις 13 Νοεµβρίου 2022 η Μαρία Πολύζου θα σταθεί στην εκκίνηση του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (25 χρόνια µετά την κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ στη διαδροµή αυτή) και πάλι, όχι κυνηγώντας µία νέα επίδοση, αλλά για να διανύσει χιλιόµετρα προσφοράς για την υποστήριξη του διεθνούς ανθρωπιστικού οργανισµού LIFELINE, του οποίου ανακηρύχθηκε πρέσβειρα στην Ελλάδα από την ιδρύτριά του, πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας. Τα χρήµατα που θα συγκεντρώσει θα διατεθούν για την ενίσχυση του Πανεπιστηµιακού Γενικού Νοσοκοµείου «Αττικόν» µε σκοπό την αγορά νέων θερµοκοιτίδων.

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία», στο πλαίσιο του Προγράµµατος Εταιρικής Ευθύνης «ΣυνΔράµω», θα στηρίξουν την προσπάθεια της Μαρίας Πολύζου,
διοργανώνοντας έρανο µεταξύ των µελών της

σχολικής κοινότητας.