loader image

Φιλανθρωπική και κοινωνική δράση των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία»

Όπως κάθε χρόνο, τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» με το τέλος του τριήμερου φιλανθρωπικού και πολιτιστικού Bazaar, που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, προχώρησαν στην υλική και συναισθηματική υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επιλέχθηκαν για το 2015.

Αντιπροσωπεία μαθητών μας από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης επισκέφθηκαν συγκεκριμένους φορείς, ήρθαν σε επαφή με τα μέλη τους και χάρισαν απλόχερα ζεστασιά, ανθρωπιά και αγάπη.

Συγκεκριμένα, η χορωδία του Δημοτικού μας σχολείου επισκέφθηκε το Γηροκομείο «Ο Λυτρωτής» και μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα τραγούδησαν τα κάλαντα και άλλους χριστουγεννιάτικους ύμνους στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με σκοπό την υλική βοήθεια προς το ίδρυμα.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος, Ιερομόναχος πατήρ Συμεών, εξέφρασε τη συγκίνησή του και μίλησε με πολύ ζεστά λόγια για τους μαθητές. Συγκεκριμένα είπε:

«Ευχαριστούμε θερμά αυτά τα υπέροχα παιδιά που σήμερα «δίδαξαν» ήθος, αγάπη και έδωσαν το χαμόγελο τους απλόχερα στους γέροντες του ιδρύματος».

Ακόμη αντιπροσωπεία των φιλανθρωπικών ομάδων του Γυμνασίου – Λυκείου επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και επικοινώνησε με τους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης. Σκοπός της επίσκεψης εκτός των άλλων ήταν και η παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους αναξιοπαθούντες ενορίτες της Ιεράς Μητρόπολης Μεγάρων.

Από τα έσοδα του φετεινού Bazaar των Εκπαιδευτηρίων μας υπήρξε και οικονομική ενίσχυση των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.

Γηροκομείο “Ο Λυτρωτής”

Ιερά Μητρόπολη Αθηνών