Τον Νοέμβριο, η Γωνιά της Εφημερίδας e-paideia news μεταμορφώθηκε για ακόμη μία φορά, φιλοξενώντας τη δράση «Η Σιωπή του Πολέμου – Η Φωνή της Ειρήνης», στο πλαίσιο της θεματικής πρωτοβουλίας «Κάθε μήνας, μια θεματική – Κάθε διάλειμμα, μια ευκαιρία για δημιουργία».
Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά γράφοντας σκέψεις και συναισθήματα στο «Δέντρο της Ειρήνης» 🌿 και στο κουτί «Η Σιωπή του Πολέμου», ενώ παράλληλα ζωγράφισαν, συζήτησαν και μοιράστηκαν προσωπικούς προβληματισμούς γύρω από την αξία της ειρήνης και τις συνέπειες του πολέμου.
Στον χώρο της Γωνιάς παρουσιάστηκε μικρή έκθεση ζωγραφικής μαθητικών δημιουργιών, ενώ προβλήθηκε και βίντεο που επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές, εμπνευσμένο από τη θεματική του μήνα. Παράλληλα, σε όλα τα τμήματα του σχολείου διανεμήθηκαν αφίσες που δημιούργησαν τα παιδιά, μεταφέροντας μηνύματα ειρήνης, ευαισθησίας και ελπίδας.
Η δράση αποτέλεσε ακόμη μία δημιουργική στιγμή έκφρασης και συνεργασίας για τη σχολική κοινότητα, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της Γωνιάς της Εφημερίδας ως ενός ζωντανού χώρου διαλόγου, συμμετοχής και μαθητικής δημιουργικότητας.
