loader image
logo-ekpaideutiria-nea-paideia

Αθλητικό Τμήμα

Επενδύουμε στον αθλητισμό για παιδιά γεμάτα δράση και στόχους!

Οι σχολικές αθλητικές δραστηριότητες αποτελούν ένα μέσο εξάσκησης και πρακτικής εφαρμογής των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που αποκτούν οι μαθητές κυρίως μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Το όραμα για ένα αθλητικό οργανισμό με έμφαση στην έκφραση, την ελευθερία, τη ψυχαγωγία, την αυτοπεποίθηση, το παιχνίδι, το όνειρο, την αγωγή, την παιδεία και τον πολιτισμό μας οδήγησε στην ίδρυση του Αθλητικού Συλλόγου «Νέα Παιδεία».

Σήμερα καμαρώνουμε τους αθλητές/τριες μας ικανούς, ισορροπημένους στο στίβο της ζωής πετυχημένους πρωταθλητές/τριες αλλά και σπουδαίους χαρακτήρες.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, η άριστη αθλητιατρική υποστήριξη, οι κορυφαίοι προπονητές – γυμναστές του συλλόγου, το εκπληκτικό επίπεδο αθλητών/τριών καθώς και μεγάλες πανελλήνιες και παγκόσμιες νίκες, καθιστούν τον Αθλητικό Σύλλογο «Νέα Παιδεία» από τους κορυφαίους συλλόγους της Αθήνας και του Ελληνικού αθλητισμού.

Αναλυτικότερα επιτυγχάνονται:

Στο Αθλητικό μας Τμήμα λειτουργούν:

To TaeKwonDo είναι μια παραδοσιακή κορεατική πολεμική τέχνη, η μοναδική που περιλαμβάνεται στα ολυμπιακά αθλήματα. Προσφέρει ένα δυνατό και ευλύγιστο μυϊκό σύστημα αλλά και πειθαρχημένο μυαλό. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον χώρο και το σώμα τους σε αυτόν, αποκτούν ισορροπία και δύναμη, ενισχύουν και αναπτύσσουν την ευλυγισία τους

Συγχρόνως το TaeKwonDo βοηθά στην ανάπτυξη και καλλιέργεια του πνεύματος, καθώς επίσης και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού, το οποίο αποκτά αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο σώματος και πνεύματος, επιμονή και προσήλωση στον στόχο και στη συνεχή προσπάθεια, αυτοπεποίθηση, ευγενή άμιλλα και ομαδικότητα.

Το μάθημα του TaeKwonDo διδάσκεται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού σχολείου από πιστοποιημένους προπονητές.

Ο κλασικός χορός αποτελεί τη βασική χορευτική παιδεία, διδάσκοντας την καλαισθησία, τη χάρη και τη σωστή τοποθέτηση του σώματος.

Μέσα από το μπαλέτο το παιδί μαθαίνει να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του και να κυριαρχεί στον ίδιο του τον εαυτό. Κύριος στόχος είναι, μέσα από το παιχνίδι, να διδαχθεί το παιδί την πειθαρχία, τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Μέσα από απλές και εύκολες ασκήσεις, θα βελτιώσει τον ρυθμό και την κίνησή του και θα μάθει να εκτελεί οδηγίες, να ευθυγραμμίζει το κορμί του και να προσαρμόζει τις κινήσεις του σύμφωνα με τη μουσική και τον ρυθμό.

Το μάθημα του μπαλέτου διδάσκεται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού σχολείου από δασκάλες χορού με σπουδές και πολυετή εμπειρία.

Τα αθλήματα αυτά χαρίζουν έντονη κίνηση, δράση και δημιουργούν χαρούμενα παιδιά με θάρρος, τόλμη, δύναμη και αντοχή.

Στόχος των αθλημάτων είναι η σωματοδόμηση, η ενδυνάμωση, η ευεξία και η ανάπτυξη της επιδεξιότητας του κάθε παιδιού.

Οι μικροί αθλητές «παίζοντας» αρχικά με τα γυμναστικά όργανα, αναπτύσσουν τις ψυχοπνευματικές και σωματικές τους δεξιότητες. Στόχος των προπονητών μας είναι η σωστή και προοδευτική εκμάθηση των βασικών ασκήσεων, καθώς και η διασκέδαση και ψυχαγωγία των παιδιών

Το παιχνίδι στην προσχολική ηλικία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής και καθημερινότητας του παιδιού. Το ποδόσφαιρο αναπτύσσει τον συντονισμό στις κινήσεις και δημιουργεί τις συνθήκες, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά πλούσιες κινητικές εμπειρίες.

Προσφέρει ένα γερό και ευλύγιστο μυϊκό σύστημα και γερά οστά, ενώ το τρέξιμο που περιλαμβάνεται στην προπόνησή του εγγυάται την καλή φυσική κατάσταση των παιδιών. Το ποδόσφαιρο διδάσκει την πειθαρχία, τη συνεργασία μεταξύ των παικτών για το καλό της ομάδας και τη σωστή διαχείριση της ήττας. Το παιδί μαθαίνει, ότι η πραγματική ουσία βρίσκεται στη χαρά της συμμετοχής και ότι η νίκη δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός.

Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης έχει πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και πνευματική υγεία, αλλά και τη φυσική κατάσταση του παιδιού.

Βοηθά στη σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματός του και γυμνάζει ισομερώς το σώμα. Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να πειθαρχούν σε κοινώς αποδεκτούς κανόνες, αναπτύσσοντας τις αξίες της ομαδικότητας, της αυτοπειθαρχίας και του αλληλοσεβασμού.

Μαθαίνουν να προσπαθούν για τη διάκριση αλλά ταυτόχρονα ωθούνται στην αποδοχή της νίκης και της ήττας με σεμνότητα.

Διδάσκονται τον σεβασμό προς τον αντίπαλο και συνειδητοποιούν πως η ήττα δεν είναι αποτυχία αλλά αφετηρία για μια νέα προσπάθεια.

Η ενασχόληση με την κολύμβηση αποτελεί μια πολύ καλή μορφή άσκησης για τα παιδιά κάθε ηλικίας, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και συμβάλλει στην αρμονική σωματική ανάπτυξη.

Το μάθημα της κολύμβησης πραγματοποιείται στο κολυμβητήριο των Εκπαιδευτηρίων, το οποίο είναι κλειστό και θερμαινόμενο (24°C) όλο τον χρόνο. Διαθέτει σύγχρονο σύστημα ιονισμού και συντηρείται καθημερινά από την εταιρία OSMO (καθαρισμός και έλεγχος ποιότητας νερού).

Οι συνεδρίες είναι ολιγομελείς και πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία έμπειρων και πιστοποιημένων καθηγητών Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στην Κολύμβηση και τη Ναυαγοσωστική. Στα αποδυτήρια τα παιδιά συνοδεύονται από ομάδα συνοδών-βοηθών, που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σωστή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών.

Η αντισφαίριση (τένις) είναι ένα δημοφιλές άθλημα που εκτός από άσκηση προσφέρει και ψυχαγωγία. Η αυξημένη δραστηριότητα που απαιτεί, οδηγεί σε ενδυνάμωση των άνω και κάτω άκρων και σε αύξηση της αντοχής, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται ο γενικός συντονισμός του σώματος και οξύνονται τα αντανακλαστικά.

Το τένις αναπτύσσει την πειθαρχία και βοηθά την πνευματική απόδοση των παιδιών προσχολικής ηλικίας, τα οποία διδάσκονται αξίες, όπως η ευγενής άμιλλα, η συνεργασία και η φιλία.

Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται σε μικρά γκρουπ υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένου προπονητή και η εκμάθηση παρέχεται μέσα από πλούσιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Παιδικές ρακέτες, χρωματιστά μπαλάκια, όλα προσαρμοσμένα στην ηλικία τους, δίνουν το έναυσμα για άσκηση μέσα από το παιχνίδι.

Το Σχολείο μας, τιμώντας την Ελληνική λαϊκή παράδοση, παρέχει στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν Παραδοσιακούς Χορούς, από καθηγητές της Φυσικής Αγωγής.

Οι ελληνικοί χοροί διακρίνονται για την ιδιαίτερη αισθητική τους, τη ρυθμικότητά τους, το συντονισμό χεριών και ποδιών, την έκφραση υψηλών ιδανικών, δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά να εκδηλώσουν τη ζωντάνια τους, να νιώσουν τη χαρά της δημιουργικής έκφρασης, να τραγουδήσουν, να συγκινηθούν, να αποκτήσουν σχέση με την ελληνική μουσική και το τραγούδι.

Η διδασκαλία των παραδοσιακών χορών πέρα από τη λαογραφική και πολιτιστική αξία που έχει, προσφέρει σημαντικά οφέλη στην ψυχοκινητική ανάπτυξη ενός παιδιού, την καλή του ισορροπία, τη σωματική άσκηση, την αισθητική του καλλιέργεια, την κοινωνικοποίησή του, την καλή συνεργασία και το πνεύμα ομαδικότητας που αναπτύσσεται στους κόλπους της χορευτικής ομάδας (ιδίως για τις ανάγκες της προετοιμασίας και της διοργάνωσης μιας παράστασης).

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι – άθλημα που απαιτεί συγκέντρωση και υπομονή. Η επαφή των παιδιών με το άθλημα του σκακιού συντελεί στην οξυδέρκεια της σκέψης και στην προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας.

Αποτελεί μία από τις αγαπημένες δράσεις του σχολείου μας. Τα παιδιά που παίζουν σκάκι βελτιώνουν τη μνήμη τους, εφαρμόζουν στρατηγικές και αναπτύσσουν τη νοητική τους ικανότητα, μαθαίνοντας τις βασικές τεχνικές του.

Στόχος του μαθήματος είναι να εκπαιδεύσει τα παιδιά να συγκεντρώνονται και να οργανώνουν τη σκέψη τους. Σταδιακά ωριμάζουν πνευματικά και εξοικειώνονται με τις έννοιες του σκακιού σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορούν να παίζουν, όσο πιο ανεξάρτητα γίνεται, ολοκληρωμένες παρτίδες.

Τα μαθήματα σκακιού πραγματοποιούνται από έμπειρους προπονητές και οι μικροί μαθητές απολαμβάνουν τα σημαντικά οφέλη από την εκμάθησή του.