loader image
logo-ekpaideutiria-nea-paideia

Κοινωνική Προσφορά

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία μέσα από το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΣυνΔΡΑΜΩ» αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, υλοποιούν δράσεις προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Οι μαθητές μας, με την ενεργό συμμετοχή τους στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων παίρνουν αληθινά «μαθήματα ζωής». Με τρόπο βιωματικό και δημιουργικό συνδέονται με την κοινωνία, κατανοούν το ρόλο τους ως υπεύθυνοι πολίτες και μαθαίνουν να νοιάζονται για τους άλλους. Η χαρά της προσφοράς, η αξία του εθελοντισμού, η έμπρακτη φιλανθρωπία, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η συνεργασία και η ενσυναίσθηση είναι μερικές από τις αξίες και τις δεξιότητες που καλλιεργούνται στους μαθητές μας μέσα από το Πρόγραμμα «ΣυνΔΡΑΜΩ». 

Το «Χριστουγεννιάτικο Bazaar» αποτελεί θεσμό των Εκπαιδευτηρίων εδώ και 35 χρόνια. Οι μαθητές με τη συμμετοχή τους στις πλούσιες πολιτιστικές κι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να αυτοσχεδιάσουν, να ψυχαγωγηθούν και να προσφέρουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός των Εκπαιδευτηρίων μεταδίδει κάθε χρόνο το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων, το μήνυμα της ανιδειοτελούς αγάπης και της προσφοράς στον άνθρωπο. Ο βασικός σκοπός του Bazaar είναι φιλανθρωπικός, καθώς στοχεύει στην ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων, προκειμένου το Σχολείο να στηρίξει με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», την «Κιβωτό του Κόσμου», την «Γέφυρα Ζωής Α.με.Α», το «Χατζηκυριάκειο ίδρυμα Παιδικής Προστασίας», το «Χριστοδούλειο Ίδρυμμα Φροντίδας μικρών κοριτσιών», την «Φλόγα» κ.α.

Τα Εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, με τη συμβολή των μαθητών-τριών ενισχύουν κάθε χρόνο το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Χαϊδαρίου κι άλλων οικείων Δήμων με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Οι ίδιοι οι μαθητές παραδίδουν τις προσφορές στον Δήμο και βιώνουν τη χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Kάθε χρόνο, από 10 Ιανουαρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, τα Εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ συνεχίζουν μία σπουδαία πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το ………… και επαναλαμβάνεται με μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για την ίδρυση και τη λειτουργία Τράπεζας Αίματος στο «Αττικό Νοσοκομείο». Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Διδακτήριο Γυμνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Εθελοντική Αιμοδοσία με τη συμβολή ιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Αττικόν.

Από την πρώτη κιόλας χρονιά, που η πρωτόγνωρη πανδημία COVID – 19 «χτύπησε» τη χώρα μας, τα Εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, συναισθανόμενα την κοινωνική τους ευθύνη έσπευσαν να συνδράμουν με κάθε τρόπο. Στο πλαίσο αυτό, μαθητές-τριες του Σχολείου μας κατασκεύασαν “Aσπίδες κατά της COVID -19 “ στο Εργαστήριο Τεχνολογίας του Σχολείου μας χρησιμοποιώντας 3d Printer. Οι Ασπίδες προσφέρθηκαν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Αττικού Νοσοκομείου.

Τα Εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ προσφέρουν κάθε χρόνο Υποτροφίες Αριστείας σε μαθητές της Α΄ Λυκείου. Οι μαθητές επιλέγονται κατόπιν γραπτής δοκιμασίας στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Για την τελική επιλογή των υπότροφων λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι μαθητές -τριες των Εκπαιδευτηρίων ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, με πρωτοβουλία των 15μελών μαθητικών συμβουλίων Γυμνασίου – Λυκείου συμμετέχουν στις δράσεις και στο έργο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ’ΑΣΤΡΑ» – ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ειδικότερα,καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς συλλέγουν και αποστέλλουν πλαστικά καπάκια, τα οποία ανακυκλώνονται και τα χρήματα που συγκεντρώνονται, επιστρέφονται ξανά πίσω στην κοινωνία υπό τη μορφή στοχευμένης βοήθειας εκεί που χρειάζεται (π.χ. αγορά αναπηρικού αμαξιδίου). Οι μαθητές μας είναι υπερήφανοι, καθώς με τα δικά τους καπάκια κάνουν όχι μόνο μια πράξη οικολογίας, μια πράξη αγάπης προς το περιβάλλον, αλλά και μια πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο.